De kokende man zag een lekker recept en maakte vervolgens iets heel anders.
Het eindresultaat was een culinaire verrassing van formaat. Echt een overheerlijke aardappelschotel die weinig anders nodig heeft dan sla als bijgerecht.
We gaan uit van twee personen. Wat heb je nodig:
500 gram aardappelen geschild
1 gele paprika (groen mag ook) in stukjes
1 rode puntpaprika in stukjes
1 ui in halve ringen
2 tenen knoflook fijngesneden
1 theelepel chilivlokken
2 theelepel 5-spices **
olie
zout
**Als je geen 5-spices hebt kies dan een andere specerij of mengsel. Ras el hanout of gemalen komijn met wat gemalen koriander. Allemaal even lekker.
Meng alles, behalve de aardappelen, door elkaar en zet even apart. Olie en zout moet je een beetje op gevoel doen.
Bak de aardappelen zoals je dat gewend bent. Je kunt ze eerst koken en dan bakken of je maakt gebakken aardappelen zonder eerst te koken.
Als de aardappelen knapperig en bruin zijn dan gaat het mengsel met paprika, ui en de rest erbij. Dat bak je nog 5-10 minuten mee tot de groente gaar is.
Verrassend lekker!