We kennen natuurlijk allemaal wel de salade caprese. Een salade met tomaten, mozzarella en basilicum.
Die ingrediënten passen geweldig bij elkaar en in dit recept gebruiken we ze om een risotto mee te maken.
Voor twee stevige eters heb je het volgende nodig:
Een liter bouillon
Een gesnipperde ui
Wat olijfolie
200 gram arboriorijst
100 ml droge witte wijn
Een bol mozzarella (125 gram) in stukken gescheurd of gesneden en op kamertemperatuur
150/200 gram cherrytomaatjes gehalveerd
10/15 gram basilicumblaadjes
Zorg dat de bouillon goed warm is en hou het warm.
Kies een pan met een dikke bodem om de risotto in te maken. Fruit de ui in een paar eetlepels olijfolie tot de ui glazig is.
Doe er dan de rijst bij en roer een aantal keren goed om. Doe er de wijn bij en blijf roeren tot die volledig is opgenomen.
Nu mag er een soeplepel bouillon bij. Weer roeren tot dat helemaal is opgenomen. En zo gaan we door tot de risotto gaar is. Dat zal ongeveer na 25 minuten zijn.
Je zult waarschijnlijk boullon overhouden.
Als de risotto klaar is kan het vuur uit en roeren we er de mozzarella, de tomaatjes en de basilicum doorheen. Omdat we het nu niet meer verwarmen is het belangrijk dat de kaas en de tomaten al een poosje uit de koelkast zijn, anders koelt de risotto teveel af.
De liefhebber mag er aan tafel nog wat zwarte peper uit de molen overheen doen.
Een heerlijke zomerse risotto.