Dit recept kwam ik tegen op de website van een grote Belgische supermarktketen. Daar maakten ze er een tomatensaus bij en pasta. De link naar het originele recept vind je onderaan deze blog.
Wij maakten deze visschotel voor twee personen en wilden er geen tomatensaus en pasta bij maar een stamppot met veldsla en mosterd. Dat leek ons lekkerder.
We pasten de hoeveelheden aan.
De ingrediënten voor twee personen zijn:
Twee stukken witvis naar keuze
een half gekluts ei (de rest gaat straks door de aardappelpuree)
2,5 el olijfolie
20 gram panko of paneermeel (wij kozen panko)
30 gram geraspte parmezaanse kaas
2 el sesamzaadjes
een paar halve tomaatjes voor bij de vis in de ovenschotel (mag wel, hoeft niet)
400 gram aardappelen
een half gekluts ei
een scheut warme melk
een klont boter
een flinke eetlepel scherpe mosterd
verse veldsla (of spinazie) hoeveelheid mag je zelf bepalen
Vet een ovenschaal in en leg daar de vis in. Meng het halve ei, de olie, de panko, de kaas en de sesamzaadjes tot je een stevige massa hebt. Als het te droog is dan nog een klein beetje olie erbij.
Smeer het gelijkmatig uit over de vis. De oven kan op 180 graden en de vis gaat er 15/20 minuten in.
Ondertussen kook je de aardappelen gaar en stamp je alles erdoor. De veldsla of spinazie kun je het best als laatste erdoor scheppen.
Voor de beginnende thuiskok even dit. Zet eerst de aardappelen op en als die 5 minuten koken dan zet je de vis in de oven die dan uiteraard op temperatuur is. Zo weet je zeker dat alles tegelijk klaar is.
Het originele recept vind je hier.