Dit recept komt uit het boek De Joodse keuken van Marlena Spieler. Lees hier de recensie.
Er staan echt meer dan 150 recepten in het boek en toch koos ik voor een klein hapje. Het is een heel lekker hapje dat heel snel te maken is. Je eet het op een toastje, stukje stokbrood of op een bagel. Het past ook uitstekend bij een barbecue. Schep eens een lepeltje op een stuk gegrild vlees of vis.
Voor 4 personen
Ingrediënten
175-200 gram verse roomkaas
65 gram feta, licht verkruimeld
20-30 gram ontpitte groene olijven
sommige fijngesneden, andere doormidden of in vieren
2-3 snufjes verse tijm plus extra ter garnering
2-3 tenen knoflook, fijngesneden
Doe de verse roomkaas in een kom en roer hem los met de bolle kant van een lepel.
Schep de verkruimelde feta erdoor en roer tot het een glad mengsel is.
Schep de olijven, tijm en fijngesneden knoflook door het kaasmengsel.
Schep het mengsel in een kom, strooi de tijm erover en serveer met crackers, toastjes, brood of bagels.
Variatie:
Voeg 120 gram gerookte zalmsnippers en 2 fijngesneden bosuitjes aan het kaasmengsel toe.