In Korea eten ze hun vlees graag zoet en spicy. Vooral dat laatste en je moet Koreaanse recepten dus altijd goed lezen en zelf bepalen hoe spicy dat je het gerecht gaat maken want als je gewoon doet wat er staat dan kan het soms voor onze smaak weleens te spicy zijn.
In dit recept voor Spicy gemarineerde spareribs worden Koreaanse chilivlokken (gochugaru) gebruikt. Deze zijn iets grover gemalen dan gewone chilipoeder en iets minder sterk van smaak. Je kunt ze in vrijwel iedere toko kopen en als je ze vervangt door andere gemalen chilipeper dan moet je van die laatste iets minder gebruiken.
Het lekkere in deze marinade is de appel. Die geeft de marinade een heel fijne smaak.
Voor 4 personen als bijgerecht
Vers:
1 grote fuji-appel (160 gram) zonder klokhuis en in stukjes
8 gepelde tenen knoflook
450 gram ui fijngehakt
2 strengen spareribs losgehaald
Specerijen:
3 eetlepels Koreaanse chilivlokken (gochugaru)
versgemalen zwarte peper
Voorraadkast:
60 ml sojasaus
60 ml geroosterde sesamolie
2 eetlepels bruine basterdsuiker
Maal de appel, knoflook en ui in een foodprocessor tot een puree. Voeg de chilivlokken, sojasaus, sesamolie en bruine suiker toe en meng alles nog even door elkaar.
Bedek de spareribs met dit mengsel en laat ze minstens 6 uur, maar liever nog een hele nacht, marineren.
Ze kunnen de volgende dag zo’n 5-8 minuten op de barbecue maar je kunt ze ook roosteren in de oven. Leg ze in dat geval op een bakplaat en zet ze 45 minuten in de oven op 170 graden.
Heerlijk met een paar frisse salades waarvan de recepten ook in het Basisboek Korea staan.
En toe eten we een meloenijsje uit hetzelfde boek. Recept vind je hier op Kookboekennieuws.
Lees hier de recensie Basisboek Korea
Basisboek Korea – Caroline K. Hwang – Becht – ISBN 9789023015512 – €29,99
1 gedachte over “Spicy gemarineerde spareribs uit het Basisboek Korea”