In een advertentie van een hamburgerketen zag ik de WK aanbieding: 12 cheeseburgers voor 8 euro. Dat is afgerond 0,67 cent per hamburger inclusief kaas en broodje. Ik denk niet dat ik iets wil weten over de kwaliteit. Oneetbare hamburgers kun je ook maken van Fimo en dat kun je op de foto zien. Stéphanie Kilgast maakt van klei miniatuurfood. Zo leuk en zo knap! Ik doe het haar niet na. Ze heeft er zelfs haar beroep van gemaakt.
Laten wij maar gewone hamburgers maken. Nou ja, gewoon. Beetje bijzonder mag wel.
Meng 500 gram gehakt met een theelepel zout, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 klein gesnipperd sjalotje, wat zwarte peper en een theelepel mosterd. Lekker kneden tot het smeuïg is. Verdeel het in 8 of 10 stukken afhankelijk hoe groot je de hamburgers wilt hebben en maak er mooie platte burgers van. Verkruimel de roquefort en leg op de helft van de hamburgers een eetlepel roquefort. Niet te dicht bij de rand want de andere helft van de burger leg je erop en druk de randen goed dicht. Insmeren met olie en in de grillpan of op de BBQ. Langzaam aan met bakken of grillen want ze moeten goed gaar worden van binnen. Uiteraard kun je de roquefort vervangen door andere soorten kaas.
Wijnadvies: Calle Principal Contralto 2012
Klik hier voor de website en webshop van Stéphanie Kilgast.