Verander niets aan de hoeveelheden en kooktijden want de bedoeling is dat je niet teveel saus krijgt en derhalve de pasta niet gaat “zwemmen” in de prut.
Smoor 6 ansjovisfilets in 100 ml olie (7 eetlepels). Twee tenen knoflook fijnhakken en 20 seconden mee smoren. Niet bruin laten worden. Vuur iets hoger zetten en 2 blikken tomaten (fijnsnijden) met sap toevoegen. Vervolgens minstens 30 minuten (40 mag ook) zachtjes doorkoken totdat de tomaten goed ingekookt zijn en zich van de olie gaan scheiden. Vanaf dit moment kun je de saus invriezen om later heel snel deze schotel te kunnen maken.
Kook de pasta en voeg ondertussen 2 eetlepels fijngehakte oregano (1/2 eetlepel gedroogd kan ook) en 2 eetlepels kappertjes alsmede 10 gehalveerde zwarte olijven aan de saus toe.
Hussel de al dente gekookte pasta door de saus. Heerlijk met verse parmezaan.
Wij zijn spaghetti fanaten. Mmmmm, ik ga straks boodschappen doen, vanavond mijn man verleiden met dit recept.