Voor vier personen (ahum) snij je 500 gram prei in kleine stukjes en smoor je het 10 minuutjes in wat boter tot het zacht is. Doe er wat knoflook en verse tijm bij in de laatste minuten.
Oven op 180 graden. Een ronde schaal van zo’n 20 cm doorsnee invetten. Schil een kilo aardappels (bij voorkeur kruimige) en snij ze in dunne plakken.
Laag aardappels in de schaal, zout en peper erover, 3/4 eetlepels van de prei en hier en daar een dot Mascarpone. Blijven herhalen en eindigen met aardappels en de laatste dotjes mascarpone.
Giet hier 2,5 dl bouillon overheen en dek de schaal af met aluminiumfolie. De schaal gaat een uur in de oven en de laatste 15 minuten haal je de folie eraf zodat er een bruin korstje op kan komen.
Oh, oh, oh, de eindeloze mogelijkheden van deze ovenschotel!!!! Roquefort, Mozzarella, Parmezaan, blokjes ham, blokjes salami en noem maar op. Of de prei vervangen door witlof.
Om gek van te worden.
Hmmmmmmmmmmm
HMMMMMMMMMMMMMMMM
Vandaag gemaakt………perfect!!! Ik deed het met spekjes en geraspte boerenbelegen.
Helemaal op…met z’n drieën!
recepten voor 4 personen maak ik in zijn geheel voor 4 personen, of ik nou alleen eet of er iemand aanschuift.
de gevolgen daarvan zitten ergens in mijn buikholte;-
Goed plan! Lekker!
Ga het vanavond maken, lijkt me erg lekker. doe er rookspekjes doorheen en misschien nog wat geraspte kaas. mjammie
Ik wil ook wel eens gek worden -) en ga deze schotel ook maken ! ! !
Ed
Heerlijk,lijkt me geweldig.
Heerlijk, we hebben er alleen meer prei ingedaan maar dat is naar ieder zijn smaak
Ik vind prei altijd zo oud-hollandsch-huisvrouwen-boodschappen-doenerig,
ik vervang hem door bosui & champignons.
Ja echt geweldig deze schotel, ik heb hem met ham en champignons gemaakt.
Voor vier personen en met zijn tweetjes opgegeten.
Hij staat nu in de oven; ik heb een ‘magere’ variant geprobeerd met light kruiden-roomkaas i.p.v. mascarpone en olijfolie i.p.v. boter. Wel magere hamblokjes erdoor, en (Slankie) geraspte kaas erover heen. Ik ben benieuwd! Met een groene salade met gedroogde tomaatjesdressing en pijnboompitjes erbij moeten er zes mensen van eten vanavond.
Mijn reputatie als kok is echt gestegen sinds ik deze ovenschotel maakte voor mijn deels vegetarische vrienden. De week ervoor heb ik deze mogen proeven bij iemand anders. Ik vond het echt heel lekker. Tip: kruimige aardappels even voorkoken en prei niet te klein snijden en wat meer erbij doen dan in het recept staat..
Maakt het nog uit of het groente of runderbouillon is? Ga het anders vanavond maken!:)
@Anniek. Ik zou groentebouillon nemen. Maar echt veel uitmaken zal het niet.