Zweedse ballen zijn niet die ballen die je bij Ikea koopt. Al zijn die ook wel te pruimen. Nee, echte Zweedse ballen zitten vol met dille. Dat geeft een heel aparte smaak. Hoeveel je er maakt moet je zelf weten. Ze vriezen heerlijk in. Ik geef in ieder geval de hoeveelheden voor 1 pond gehakt.
Snij een ui heel fijn en drie takken dille. Meng het gehakt met de ui, 1 ei en de helft van de dille. Maak er kleine balletjes van en bak die in 12-15 minuten gaar en bruin. Meng vervolgens een potje zure room met de rest van de dille en doe dit bij de balletjes.
Heerlijk met pasta en knisperende sla.
Een wat late reactie maar ik spit na de vakantie al Cornette haar recepten door.
Kleine kanttekening bij de Zweedse ballen en tevens waarschuwing voor keukenstumpers als Anonymous.
Natuurlijk vergat ik het zout want ik doe precies wat Cornette voorschrijft.
En de zure room te lang laten pruttelen zodat deze was gaan schiften.
Maar ook:
Drie takjes dille en daarvan moest de helft door het gehakt. De takjes uit de versverpakking van onze grootsuper waren zó miezerig dat ik besloot de helft van de gehele verpakking te gebruiken en de andere helft (van diezelfde gehele verpakking) heb ik gemengd met de zure room. Beslist niet teveel.
A & K
(Anonymous en Keukenalfabeet.)
Met nog maar weer eens dank aan Cornette voor al haar ‘doen’.
@ A & K.
Volgende keer neem je gewoon slagroom ipv zure room. Dat schift niet.
En natuurlijk doe je precies wat Cornette zegt en gebruik je GEEN zout.
Na verloop van tijd zal je smaak veranderen en ga je het nog lekker vinden ook.
Niet dat ik nooit zout gebruik maar wel heel zelden.
Onder verwijzing naar deze website heb ik je recept van de balletjes genoemd op mijn weblog. Ik hoop, dat dat accoord is?
Ik kijk hier vaak, maar plaatste nog nooit een reactie. Ik geniet wel van al je lekkere eten!
en ik maar denken dat Svenska Flikken lekker zijn. Nee hoor, Svenska Balleueh
(ctrl + p)
Een super idee voor gehaktballetjes-anders!
… vorige commentaar was van mij 😉
ik ben gek op deze ballen, ik ga ze dan ook maar eens maken dit weekend, we hebben een volybal toernooi en een feestje, lekker voor daartussenin.
en vorig commentaar was van mij,
Hanneke
Zal ik nou ook eerst een anonieme doen 🙂 lekker dit, ik het gehakt meteen uit de vriezer halen!
Was dus superlekker! Ik deed het met kleine aardappeltjes en broccolorum
Een wat late reactie maar ik spit na de vakantie al Cornette haar recepten door.
Kleine kanttekening bij de Zweedse ballen en tevens waarschuwing voor keukenstumpers als Anonymous.
Natuurlijk vergat ik het zout want ik doe precies wat Cornette voorschrijft.
En de zure room te lang laten pruttelen zodat deze was gaan schiften.
Maar ook:
Drie takjes dille en daarvan moest de helft door het gehakt. De takjes uit de versverpakking van onze grootsuper waren zó miezerig dat ik besloot de helft van de gehele verpakking te gebruiken en de andere helft (van diezelfde gehele verpakking) heb ik gemengd met de zure room. Beslist niet teveel.
A & K
(Anonymous en Keukenalfabeet.)
Met nog maar weer eens dank aan Cornette voor al haar ‘doen’.
@ A & K.
Volgende keer neem je gewoon slagroom ipv zure room. Dat schift niet.
En natuurlijk doe je precies wat Cornette zegt en gebruik je GEEN zout.
Na verloop van tijd zal je smaak veranderen en ga je het nog lekker vinden ook.
Niet dat ik nooit zout gebruik maar wel heel zelden.
Waarvan akte.
Onder verwijzing naar deze website heb ik je recept van de balletjes genoemd op mijn weblog. Ik hoop, dat dat accoord is?
Ik kijk hier vaak, maar plaatste nog nooit een reactie. Ik geniet wel van al je lekkere eten!
Geen probleem Corry.
Inderdaad even wennen, zonder zout.
Maar de combinatie van sla, pasta, gehaktballetjes en saus! was wederom heerlijk.