Als lunch op een knapperig vers broodje maar ook als voorafje op wat knisperende sla en een paar hollandse garnaaltjes ernaast en geroosterd brood erbij is deze makreelmousse een succes. Prak 350 gram gestoomde makreel goed fijn en pulk gelijk eventuele graatjes er nog uit. Snipper twee sjalotjes heel fijn. Vervolgens prak je de makreel tot mousse samen met de sjalotjes, 1 klein bekertje zure room, 4 eetlepels slagroom, 1 theelepel sambal, 3 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel tomatenpuree. Mooier wordt het als je de hele zwik door een keukenmachine fijn laat malen maar dat hoeft niet. Gladstrijken in een leuk schaaltje en versieren met plakjes ei en tomaat.
Op de foto zie je een zalmmousse. Bijna hetzelfde. Gebruik zalm uit blik en laat de sambal en ketjap weg. Doe er wat verse dille door.
Je hoort mij niet zeggen dat dit een mager recept is. Dat hoor je mij niet zeggen.
Maar lekker is het wel.
hiermee ga ik vriend verleiden die na 15 kilo minder nu stagneert. Of is dat sadistisch? de salades komen hem even zijn neus uit
geweldig
misschien een klein beetje paprika poeder
Vandaag heb ik deze mousse gemaakt en iedereen vond hem heerlijk !