Slurpsoep. Pittige slurpsoep. Hoe warmer het weer en hoe meer zon, hoe groter mijn trek in pittige slurpsoep. Nu kan het ook geen kwaad om af en toe een beetje zoutig te eten als het heel warm is.
Je zou deze soep verwachten in de winter. Niet dus. Ik doe hem bij erg warm weer. En dan haal ik gewoon een portie uit de vriezer want je gaat natuurlijk niet staan koken als het heel warm is.
Paar sjalotjes (een ui is ook goed) snipperen en samen met een teen fijngesneden knoflook, 250 gram in ringetjes gesneden prei en 75 gram spekblokjes zachtjes smoren in wat boter.
Na een minuut of 10 doe je er een grote aardappel, geschild en in dunne plakjes, bij samen met 4 deciliter water en een half bouillonblokje. Laat maar zachtjes prutten tot de aardappel helemaal gaar is en dan halen we de staafmixer erdoor.
Want we willen een slurpsoep zonder stukjes.
Als laatste doen we er een deciliter room door. Nog even goed warm laten worden en klaar is de slurpsoep.
Op een warme, warme zomerdag is dit een heerlijke soep. Samen met stevig bruin brood en een salade en klaar ben je.