Wij aten deze wortelsoep met kip op koninginnedag bij vrienden maar hij is natuurlijk ook uitermate geschikt tijdens het WK. Het is een heerlijke zachte soep en je kunt het wortelsap uiteraard zelf maken als je een sapcentrifuge hebt maar zo niet dan is er wortelsap in flessen en de kwaliteit daarvan is uitstekend. Voor vier kommen bak je 3 sjalotjes in wat olie en doet er daarna 1 courgette in dunne gehalveerde plakjes bij. Na zo’n 5 minuten smoren kan er een fles wortelsap van Zonnatura of je eigen wortelsap in en breng je het geheel aan de kook. Doe er ook een blokje kippenbouillon bij als je de soep wat hartiger wilt hebben. Ondertussen overgiet je 125 gram eiermie (voor makkelijk eten eerst in kleine stukjes breken) met kokend water en laat die een paar minuten staan. Doe 250 gram heel fijngesneden kipfilet in de soep en laat gaar worden. De mie is ondertussen afgegoten en kan als laatste erbij. Een handje taugé maakt het helemaal af. Natuurlijk op smaak maken met wat peper en zout en eventueel garneren met wat peterselie of bieslook. Deze soep is veel en veel lekkerder dan je denkt !
Oh, heerlijk, Culinette, een recept dat prima in mijn ‘regime’ past!
ik ben een enorme soepliefhebber en ik maak ook regelmatig wortel-gember-koriandersoep (van echte wortels), maar dit lijkt me ook zeer aantrekkelijk.
Ga ik beslist maken!