Zit ik heel moeilijk en ingewikkeld te doen over “wat zullen we eten” afgelopen zondag. Van alles te verzinnen en kookboeken door te bladeren. Zegt De Man ineens: “Hebben we bloemkool in huis?”
Ja, dat hadden we. Had hij het recept van Koken met Karin gelezen. Nu hadden we wel komijn in huis maar niet gemalen en we hadden ook geen zin om het te malen.
Dus wat anders verzonnen. De bloemkool in hele kleine roosjes in een braadslee doen (vind ik makkelijker omscheppen). Prutje gemaakt van 4 eetlepels olie, 2 tenen knoflook, 2 theelepels milde paprikapoeder, 2 theelepels kerrie, 1 theelepel Provençaalse kruiden en wat zout.
Schep het prutje door de bloemkool. Oven op 220 graden en bloemkool gaat er zo’n 20/25 in. Wij aten het met gebakken aardappels en het was meer dan lekker en in ernstige mate voor herhaling vatbaar.
De foto is zoek. Bij het overzetten van de blog naar een ander thema ging het een beetje fout. Derhalve een andere foto hierbij. Maar eens kom ik die foto weer tegen. Vast!
Lijkt me erg lekker!
Ook leuk!
Er kan zoveel meer met bloemkool dan suffe supermarktzakjes erover uitstrooien.
Saillant detail: ik had in de tekst eerst ‘bakplaat of braadslee’ staan, maar vorige week had net iemand zich beklaagd dat hij geen flauw idee had wat een braadslee was, dus op het laatste moment had ik ‘m er maar uitgelaten 😉
ach…enige tijd geleden vroeg ik aan een medewerker van een winkel met oa huishoudelijke artikelen waar ik de botervloten kon vinden. Ze wist echt niet waar ik het over had…
@Karin. Niet weten wat een braadslee is. Er is nog veel werk voor ons! 😉
leek me lekker dus geprobeerd. maar ben (ook;-) eigenwijs dus ipv mild poeder pimentón (één theelepel anders te scherp!) toegevoegd om het wat meer pit te geven en een flinke handvol gevierendeelde tomaatjes voor de smeuïgheid. (stond ook leuker). en ega vroeg tóch even volgende keer vooraf de roosjes te blancheren want wel érg knapperig. tsja….
ps braadslee: wél kunnen mailen maar niet kunnen googlen op braadslee? Dan valt er voor anderen óók nog een hoop werk te doen!
ps2, voor beide dames: Hollandse keuken kent enkele tientallen klassiekers uit de ‘eenvoudige keuken’. Hebben meisjes (nu moeders) ooit van hún moeder geleerd en kunnen (willen) niet meer anders, of anders hun echtgenoot wel) Bloemkoolrecept bleek onverwacht doenlijke variant op de gangbare sufgekookte bloemkool met een papje (uit een zakje uiteraard;-)
Idee om, net als Karin iets te verzinnen ipv het zakje een variant op zo’n klassieker uit te brengen? Met alle onze bekende groentes en vleesjes maar dan nét even anders? (alles van de supermarkt uiteraard)
Dat klinkt heel goed met al die lekkere kruidjes erbij. Zeker het proberen waard!
Heb dit recept nu 2 keer gemaakt en het is ontzettend lekker. Ik had zeker 15 jaar geen bloemkool gegeten maar op deze manier is het ook voor bloemkoolhaters heel lekker.
werkelijk heel lekker. Wel gegeten met pasta en wat kaassaus had nml. nog wat gorgonzola in huis. Jammie !!!!
We hebben het net gegeten. Erg lekker, en lekkere mix van kruiden!