Dit keer eens geen recept maar een babbelstukje over de pizzasnijder. Want iedereen heeft een pizzasnijder in huis toch? En wat doe je daarmee? Nou, een (Turkse) pizza in punten snijden natuurlijk.
Nu gaan we met z’n allen bedenken wat je allemaal nog meer kunt met een pizzasnijder. Alleen serieuze reacties graag. Alle zogenaamde goedbedoelde grappen smijt ik het raam uit. Het moet natuurlijk wel een beetje serieus blijven allemaal. Zoals we gewend zijn hier.
Ik zal de puristen even voor zijn. Wie alleen maar bloedscherpe messen in huis heeft kan de pizzasnijder ook in de keukenla laten liggen. Die heb je dan niet altijd nodig. Maar handig is het wel en bovendien snij je minder snel in je vingers. Wat snijden we allemaal met de pizzasnijder?
Verse kruiden zoals bieslook, peterselie etc. en ook limoenblad, citroengras
Gember en laos. Eerst plakjes en dan rap rap rap kleine stukjes
Kipfilet of kippendijen in reepjes snijden
Vers bladerdeeg of filodeeg
Verse lasagnavellen
Een (dikke) plak ham of kaas in reepjes of blokjes
Gerookte zalm
Quesadilla’s of wraps
Vlaai, boterkoek etc
De korstjes van een boterham snijden
Toastjes die met z’n twee aan elkaar zitten (zoals die van Lu bijvoorbeeld)
Focaccia of naanbrood
Sjalotjes, bleekselderij
Tosti’s
Pannenkoeken (denk aan kleine kinderen die stukjes willen)
Nou jullie!!
Wat leuk! Ik vond het tot nu toe altijd een onzin apparaat dat, als je het gekocht hebt doelloos in een la ligt te liggen. Maar al ik nu zie wat je er allemaal mee kunt, ga ik toch maar es kijken of ik er ergens een op de kop kan tikken. Goeie tip!