Laat het maar rustig 20 minuten pruttelen. Zet de staafmixer erin om er een mooie gladde soep van te maken. Snij vervolgens een venkelknol in hele dunne reepjes en doe die bij de soep. Vijf minuten koken en dan 200 gram niet te klein gesneden witte vis erdoor en kook dit nog een paar minuutjes mee. Vlak voor het serveren een flinke hand fijngesneden platte peterselie erin. Doe op het bord of in de kom een eetlepel roze garnalen en giet hier de hete soep op. Met stokbrood en geraspte kaas is het een maaltijdsoep. Peper en zout naar smaak maar probeer het eens zonder en proef wat je eet.
Ha, wat een heerlijk ‘welkom terug’-soepje! Doen we in het weekend. We hebben net 2 soepen uit de Tip gemaakt en die waren ook erg lekker!
Mmmmmm, dat lijkt me lekker.
En makkelijk genoeg voor mij. 🙂
zie je wel: jij maakt van ingewikkelde Allerhande vissoep een makkie.
karin
’t Klinkt vooral zo ‘ontspannen’! Hier zie je niet tegenop.
Van ’n visser uit Ierland heb ik eens ’n recept gekregen van ’n vissoep die héél lekker is maar; voor je de moed hebt gevonden het te maken!!!! Ik moet ’n goede bui hebben, heel veel zelfvertrouwen en bol staan van de kook-zin. Ik stuur jou het recept in ’n mailtje, ik denk dat je wel wilt weten waar ik zo moeilijk bij doe….
Daar kijk ik naar uit Pixie. Van iets moeilijks iets makkelijks maken zit mij in het bloed. 😉
Mooi recept! Eenvoudig en lekker, daar hou ik van. Ik ga de soep binnenkort maken en laat je weten of en hoe hij in de smaak gevallen is. De garnalen laat ik weg, daar kan ik niet tegen, daarvoor in de plaats wat extra vis. Garnalen gaan, gek genoeg, na het eten altijd in mijn maag wriemelen …
Gisteren hebben we dit uitgeprobeerd.
Ik gebruikte geen cayennepeper, want dat verdraag ik niet altijd. Met gewone peper kon het ook.
Het was heeeerlijk.