We moeten meer tomaten eten. Er is een tomatenoverschot en om te voorkomen dat er heel veel worden doorgedraaid eten wij dus meer tomaten. Nu kun je tomatensoep maken. Of tomatensaus. Fijn invriezen voor als er straks geen mooie zongerijpte tomaten meer zijn. Je kunt ook tomatentaart maken. De hoeveelheden mag je zelf bepalen. Kwestie van smaak en van het aantal personen aan tafel.
Je neemt een bakplaat met bakpapier en daar gaat het bladerdeeg op. De plakjes een ietsje over elkaar heen en goed aandrukken. Je kunt natuurlijk ook zo’n grote rol vers bladerdeeg nemen. Snij verse kruiden heel fijn. Bijvoorbeeld platte peterselie, salie, oregano en wat blaadjes tijm. Die kruiden meng je met een paar eetlepels olijfolie zodat je een dikke prut krijgt. Er gaat ook nog wat knoflook uit de knijper door. Goed mengen en uitstrijken over het bladerdeeg. Daarop strooien we flink wat vers gemalen pecorino of parmezaan. Daarop gaan de plakjes tomaat. Als je die gesneden hebt, dep ze dan een beetje droog tussen stukken keukenpapier. Over de tomaat nog wat geraspte kaas en de bakplaat gaat de oven in die inmiddels op 180 graden staat. Als het kan iets onder het midden in de oven zetten want dan worden de randen van je taart niet zo heel snel te bruin. Ook erg lekker met heel fijn verkruimelde blauwe kaas onder de tomaten. Als lunch maar ook als avondmaaltijd met een groene salade erbij.