Dit is een razendsnel recept. Het staat in vijf minuten op het vuur of zit in de slowcooker. Eigenlijk kun je het niet eens een recept noemen. Zo simpel is het. Voor twee personen.
Ingrediënten
2 speklappen in vier of zes stukken gesneden
2 volle eetlepels rode Thaise curry
250 ml kokosmelk
3 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
2 theelepels suiker
2 theelepels maizena (optioneel)
250 gram sperziebonen bijna gaargekookt. **
Doe alles, behalve de speklappen, in de pan of slowcooker en roer om tot het goed gemengd is. Doe er dan de speklappen bij.
Slowcooker 4 uur op hoog en na 3,5 uur de sperzieboontjes erbij.
Pan even aan het pruttelen brengen en dan 45 minuten tot een uur op een zacht vuur en na 35 minuten de sperzieboontjes erbij.
Wil je de saus wat dikker op het eind dan de maizena aanmaken met wat water of saus uit de pan en erbij doen. Goed roeren. (Slowcooker een half uur voor het einde en pan 5 tot 10 minuten)
Erbij zoetzure komkommers en rijst naar keuze.
** Sperziebonen kook ik altijd bijna gaar voor ze in een Aziatisch gerecht gaan. Omdat er in boemboes, curry’s etc. vaak limoen of citroen zit worden de boontjes niet goed gaar als je ze er rauw bij zou doen.