Recepten in bladen van supermarkten lees ik altijd met in mijn achterhoofd de vragen: “Wat willen ze mij allemaal laten kopen? Heb ik dacht echt allemaal nodig? Kan het ook anders?”.
Deze keer waren wij eigenwijs en deden precies wat er stond in het recept. Behalve de crème fraîche. Dat vond ik teveel worden. Het was echt een superstamppot. Heel erg lekker. En toch en toch en toch ……. is het veel te droog als je het originele recept gebruikt.
Stamppot veldsla, doperwten en zalm verbeterde versie voor TWEE personen.
Zonder crème fraîche dus.
Kook 750 gram aardappelen goed gaar en ook 225 gram doperwtjes. Die laatste hebben maar 5 minuutjes nodig. Stamp de aardappelen heel smeuïg met een klont boter en een flinke scheut hete melk. Je kunt de truc toch? Aardappelen afgieten. Boter en koude melk erbij en nog snel een minuutje terug op het vuur.
Warme doperwten erdoor scheppen, alsmede het ragfijn gesnipperde rode uitje en een klein blikje zalm van 220 gram. Zonder vocht en graatjes etc. uiteraard. En als laatste een zakje veldsla (ja, ik haal de worteltjes eraf).
Echt heel erg lekker.
Variaties:
Laat de zalm uit blik weg en geef er een stuk gebakken zalm bij.
Vervang de zalm uit blik door uitgebakken spekjes.
Zonder de zalm en met een lekkere bal gehakt en dikke jus.
Als je de zalm weglaat en je doet er geen spekjes door dan mag er wat zout bij.