Zacht soepje of een pittig soepje. Dat is een kwestie van smaak en wie wel tegen een stootje kan of snipverkouden is maakt de pittige variant. Gaat je neus lekker van lopen. Grote zoete aardappels zijn tegenwoordig vrijwel overal te koop. Met zoete aardappels maak je zonder moeite een overheerlijke soep.
Een grote ui in kleine stukjes en smoren in wat olie of boter samen met een teen knoflook die we fijngesneden hebben. Daarbij doen we 750 gram zoete aardappels in kleine blokjes gesneden. Afwegen nadat je ze geschild hebt. Even goed omroeren en dan kan er een liter groentebouillon of kippenbouillon bij en een paar takjes tijm. Wie een pittige soep wil doet er nu een (half) rood pepertje bij. We hebben dat uiteraard schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden. Laat zo’n 15/20 minuten zachtjes prutten tot de aardappel helemaal gaar is. De takjes tijm halen we eruit en dan zetten we de staafmixer erin tot we een gladde dikke soep hebben. Is de soep te dik dan mag er nog wat bouillon bij.
Ondertussen hebben we in een apart pannetje wat reepjes chorizo of wat reepjes rode paprika gebakken en daarmee garneren we de soep. De liefhebbers malen er ook nog wat zwarte peper over. Ook heel fijn om een portie van deze soep in de vriezer te hebben.
die kruiderijen van JonnieBoer (AH) fleuren zo’n soepje ook prettig op!
Oh ja die zijn lekker die kruiden!
Ik ben zelf echt een soep liefhebben, ziet er smakelijk uit zal het eens gaan proberen te maken.
Heerlijke soep! Ik ben wel eigenwijs geweest, zowel paprika als chorizo gebakken en door de soep heen gedaan, was heerlijk!