Let op de hoeveelheden want dit recept is voor zes personen. Verhit 1,5 liter groentebouillon en hou het heet. Smoor 1 fijgehakte ui en 2 tenen knoflook in olie en een eetlepel boter. Na 5 minuten 400 gram risottorijst erbij en 3 eetlepels versgehakte tijmblaadjes of 10 hele takjes (dan moet je later de takjes eruit vissen). Op een heel zacht vuur soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij en steeds roeren tot de bouillon is opgenomen. Na 20 tot 25 minuten ben je door de bouillon heen en is de rijst gaar en romig. Waarschijnlijk hou je ook wel wat bouillon over. Pan van het vuur en 1 flinke eetlepel heel fijngeraspte citroenschil erbij en het sap van een halve citroen, alsmede een eetlepel boter en 150 gram versgemalen parmezaan.
zucht… morgen dan maar…
geen foto, wel verslag… in één woord: h e e r l ij k!
Dit is een heeeeerlijk recept, zeker bij warme dagen 😉
Alsje de tijm in de vriezer legt, rol je zo de blaadjes van de takjes!
Succes