We hadden alles in huis voor een ratatouille en toen kwam het recept van Marjolein de Vos voor Tian Provençale langsscheren.
Dat zag er overheerlijk uit. Wij maakten direct deze Tian maar dan ietsje anders. Dit is een beeldverslag geworden omdat de opbouw van de ovenschotel zo prachtig is.
Onze grootste ovenschotel is nogal aan de forse kant en het kon er allemaal maar net in. Wij aten het met twee personen op (met een klein stokbroodje erbij) maar als bijgerecht is het echt voldoende voor vier personen.
Oven op 150 graden en de schotel gaat er 2 uur in. Rustig aan dus. En het ruikt dan zo heerlijk in huis! Echt geweldig. Maak hem ook eens een dag eerder (zonder gehakt) en dan op kamertemperatuur als bijgerecht bij een BBQ. Zalig!
De hoeveelheden zijn natuurlijk helemaal zelf te bepalen. Wij namen 1 niet al te grote aubergine, 3 kleine paprika’s (in drie kleuren), 1 grote ui, 1 courgette en 3 tomaten. Stuk of 10 kleine gehaktballetjes maar dat hoeft niet. En goed kruiden, scheut olijfolie erover en een flinke scheut rode wijn!
Hier de smulfoto’s:
Lekker wat olijfolie en tijm (wij namen gedroogde) in de schaal. Laagje gehaktballetjes in plakjes en de aubergine.
Volgende stap een rijtje tomaten op de bodem en de ui naast de aubergine.
Stap drie. Gele en oranje paprika en nog wat restjes van de ui in het midden.
Stap vier. De courgette en in het midden de groene paprika.
Stap vijf. En wat een prachtige kleurige schotel is het nu! De tomaat hier en daar ertussen. Olie, kruiden en scheut rode wijn erover en hup! De oven in.
Zo ziet het er na twee uur op 150 graden uit. Nog wat basilicum erover (maar dat hoeft niet) en smullen maar.
Wat ziet dat er gezellig uit. En het lijkt me heeeeerlijk!
Gaan we binnenkort maar eens uitproberen.
Prachtig!