Dit is een heerlijke variant op die ouderwetse witlof met ham en kaasschotel. Oven op 200 graden. Neem twee smalle preien per persoon en snij ze op de lengte van de ovenschotel af. Kontje eraf, buitenste blaadje weg en dan 5 minuten koken. Na het koken direct afspoelen om verder garen te voorkomen. Even afdrogen met keukenpapier en iedere prei in een plakken ham wikkelen. Smurrie maken van 1 potje crème fraîche, 100 gram oude geraspte kaas en twee theelepels scherpe mosterd. Over de prei smeren en 15 tot 20 minuten in de oven tot het bubbelt en bruin begint te worden. Ook lekker is het als je de mosterd weglaat en in plaats van oude geraspte kaas, 100 gram zachte blauwe neemt zoals gorgonzola. En hou je meer van witlof dan van prei? Nou, dan neem je toch gewoon witlof.
Cornette, ik bén al moddervet en nu dit nog; wat klinkt dit héérlijk! Waar vind je het toch allemaal
Maakt niet uit, ik hoef in ieder geval niet meer te zoeken, af en toe even bij jou kijken en ik weet weer wat ik wil eten.
Dank je wel!!!
Ik doe net als Pixie, af en toe even bij je kijken om inspiratie op te doen.
Heb nog prei in de koelkast, plakjes ham en verder brouwen we er een lekker sausje bij!
Over prei gesproken, ik maak er meestal een stoofpotje van met knoflook; op het einde een halve tomaat laten meegaren..mjammie
Gisteren deze prei-schotel gemaakt, iedereen vond het heerlijk.
Nogmaals complimenten voor jouw recepten.
Zoals je ziet worden de oude recepten ook nog bekenen.
Een hele dikke omhelzing.
Ik zit al de halve dag te printen!
En dan te weten dat ik HELEMAAL geen zin meer had,geen inspiratie meer,ik ga er weer voor!
Cornette, ik bén al moddervet en nu dit nog; wat klinkt dit héérlijk! Waar vind je het toch allemaal
Maakt niet uit, ik hoef in ieder geval niet meer te zoeken, af en toe even bij jou kijken en ik weet weer wat ik wil eten.
Dank je wel!!!
Ik doe net als Pixie, af en toe even bij je kijken om inspiratie op te doen.
Heb nog prei in de koelkast, plakjes ham en verder brouwen we er een lekker sausje bij!
Over prei gesproken, ik maak er meestal een stoofpotje van met knoflook; op het einde een halve tomaat laten meegaren..mjammie
Gisteren deze prei-schotel gemaakt, iedereen vond het heerlijk.
Nogmaals complimenten voor jouw recepten.
Zoals je ziet worden de oude recepten ook nog bekenen.
Beste Cornette,
Ontzettend bedankt voor de goede tips!!
Heb het al 4x gekookt en alleen maar complimenten gehad.
Groetjes,
Dolma
Een hele dikke omhelzing.
Ik zit al de halve dag te printen!
En dan te weten dat ik HELEMAAL geen zin meer had,geen inspiratie meer,ik ga er weer voor!
@Dicky.
Daar ben ik nou blij mee. Dat inspireert mij ook weer! Dank je wel.