Gaan we gelijk even rechtzetten. Het mooie van deze soep is het feit dat
1. De Smaak
2. De Kleur
3. De Dikte
perfect zijn en dat zonder het gebruik van bindmiddelen en andere rommel.
Dat komt door de combinatie van tomaat (kleur en smaak), winterwortel (kleur en binden) en pompoen (kleur en smaak).
Neem 1/3 tomaat, 1/3 winterwortel en 1/3 pompoen en snij alles in grove stukken. In de pan en smoren in wat olie. Kippenbouillon erbij en prutten maar.
Na een uurtje ofzo haal je de staafmixer erdoor en is de soep klaar. Eventueel nog verdunnen met wat bouillon.
Stel dat je de soep extra bijzonder wilt maken. Giet dan de hele zwik door een zeef zodat je een hele mooie gladde soep krijgt.
Kruiden zoals kerrie of chilipoeder kunnen de soep iets pittiger maken. Maar ook een stuk verse gember (schillen maar niet snijden) meekoken (voor de staafmixer uit de pan halen) is een aanrader.
In grote hoeveelheid maken want de vriezer is dol op deze pompoensoep de luxe. Verse room pas op het bord erbij doen.
Hmm, klinkt erg goed!
“1/3 tomaat, 1/3 winterwortel en 1/3 pompoen” betekent toch gewoon alles 1 deel en niet 1/3 van elk product?
…Ligt eraan hoeveel soep je wilt maken…Erick.
Als jou vriezer ook gek is op pompoensoep, zou ik
van alles 1 deel nemen (één deel van VEEL)
Poos geleden heeft een kennis deze soep gemaakt.
Zaaaalig!!! En de soep gegoten in de uitgeholde pompoen!
Super decoratief.
ik eet gewoon 3 of 2 dagen stug door.
Heerlijke soep/ Ik dacht het voro twee dagen te maken en dan de tweede dag als maaltijdsoep, maar na de eerste dag restte er slecht een hoeveelheid voor 2 kleine soepkommen oftewel dit recept gaan we nog veel vaker eten.
NB. Als pompoen heb ik trouwens een flespompoen gebruikt.
Heb het nog nooit op, maar ga het nu proberen.
na jaren toch weer diezelfde vraag: wat betekent nou 1/3 deel van dit en 1/3 deel van dat? moet ik van elk product hetzelfde aantal gram/ons/pond hebben soms? snapputnie!
@Nientje. Dat is precies wat ik bedoel. Als je een pond tomaat hebt dan ook een pond wortel en een pond pompoen. Je snapt het helemaal!
zeker goed zo!
wat het nog wat lekkerder maakt is wat specerijen; kerrie, raz-el-hanouth (zie uw islamitische slager, net als kerrie een kruidenmengsel)of piementón (geroosterde paprikapoeder)
Nét even dat beetje extra pit!
Gisteren de soep gemaakt.
1 kg van ieder gebruikt (wortel/tomaat/pompoen) en 2 L kippenbouillon.
Ik had een flespompoen gebruikt en niet geschild. Zo in stukken erbij. Na een uur door de keukenmachine en toen door de zeef (dat laatste was wel wat werk vond ik). Maar de moeite waard. Wat heerlijk! En genoeg voor alle eters van vandaag. Ik hoop dat zij de soep net zo lekker vinden. Bedankt voor het recept.