Een soort pasta al limone. Het recept is overal weer anders want je kunt het op veel verschillende manieren maken. Hieronder het recept voor een heel simpel gerecht waar je veel kanten mee op kunt. Laten we eerst het recept eens bekijken en daarna hebben we het over de mogelijkheden.
Als hoofdgerecht voor vier personen:
300 gram pasta (spaghetti of linguine)
250 gram mascarpone
150 gram geraspte Parmezaanse kaas
de rasp van een halve biologische citroen
peper en zout
eventueel wat fijngesneden platte perselie of bieslook als garnering
Kook de pasta.
In een pan verwarm je de mascarpone met de kaas en de citroenrasp. Doe er ook wat zout en versgemalen peper door. De inmiddels gare pasta hussel je door de saus. Klaar.
En dan de variaties. Hussel wat verse spinazie door de saus en laat die slinken. Broccoli (gaar) doet het er ook goed bij.
Maak het eens als voorgerecht. Neem dan de helft en kies in plaats van spaghetti een met spinazie of kaas gevulde ravioli.
Neem, in plaats van 150 gram Parmezaanse kaas eens 100 gram gorgonzola.
Met stukjes (gerookte zalm) of gegrilde garnalen erdoor maak je er een luxe maar wel machtig hoofdgerecht van.
Je kunt het ook als bijgerecht bij gegrilde vis of kip geven. Maak dan wel iets minder pasta.