Met een kookboek kun je veel kanten op en ze zijn er in heel veel soorten en maten. Ik heb een kast vol en veel van mijn kookboeken zijn echt kookboeken. Zoals die van Julia Child bijvoorbeeld die je op deze site zelf in actie kunt zien. Maar er zijn ook kookboeken waar je af en toe een recept uit plukt en die bovendien ook nog heel veel leesplezier en achtergrondinformatie geven. Als je een geschiedenisgek bent (zoals ik) en met name de geschiedenis zoals beschreven in (Historische) Romans (ja, ja, de zogenaamde “trashy”-novels) dan is het boek Mozarts Menu een welkome aanvulling in je boekenkast. Als je daarbij al een hele stapel boeken over Mozart hebt en al zijn muziek op CD dan kun je maar één ding doen: de bestelknop indrukken.
Hulde aan mensen die de moeite nemen om zulke kookboeken te schrijven.
Heerlijk om dit soort boeken in je boekenkast te hebben staan! Om op een herfstige zondagmiddag te lezen en er een lekker receptje uit te plukken!
Zijn de recepten wel bruikbaar? Ik bedoel of er geen ingrediënten in gebruikt worden waar moeilijk aan te komen is. Hoe is de verdeling van voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en ligt er een nadruk op vlees/vis of staan er ook vegetarische recepten in?
Brigitte, reken maar dat de recepten bruikbaar zijn; daar hebben we ze op uitgezocht. 🙂
Wat de verdeling van de recepten betreft: voor elke gang staan er een paar in. Ook bevat
het boek recepten voor koekjes, punch en… snuiftabak. In de tijd van Mozart was het mode om snuiftabak te gebruiken – zo zeer zelfs dat Mozart wel eens snuif voor zijn
hond bestelde.