Je kent dat wel. Zo’n heerlijke kom soep waar je een scheutje room overheen giet voor je je lepel erin zet. Dat is vaak bij gebonden soepen zoals courgettesoep, tomatensoep, aardappel-preisoep of straks weer de pompoensoep de luxe. En niet te vergeten over de pittige wortelsoep.
Je kunt van zo’n beetje room ook iets bijzonders maken dat een stuk smakelijker is dan alleen maar room. En het past bij de meeste gebonden soepen.
Ingrediënten
75 ml vers limoensap of citroensap
1 eetlepel geraspte gember
125 gram zure room
voor de garnering 2 eetlepels rasp van de limoen of citroen
Kook het limoensap met de gember. Twee minuten is voldoende. Laat afkoelen en daarna zeven we het. Klop de zure room erdoor. Klaar. Is het te dik naar je zin? Klein beetje gewone ongeklopte room erdoor.
Paar theelepels over de soep en garneren met de rasp. Nog een paar soepen waarbij dit heerlijk is.
De bloemkoolsoep met rode curry pasta.
De soep van prei met zoete aardappel.
Of een schep over een plakje cake. Ja toch?