Stop in de fles 200 koffiebonen (even tellen svp), een liter jonge jenever, 10 zakjes vanillesuiker, 500 gram bruine kandij, 500 gram witte basterdsuiker. Goed sluiten en minstens vier weken donker zetten. Wel regelmatig schudden om de suiker goed op te laten lossen. En het is lekker zoet. Dat hoort ook bij koffielikeur. Na vier weken is de suiker opgelost en kun je je eerste glaasje proeven. Is het naar je zin dan zeef je de bonen eruit en mag het nog wel wat sterker dan laat je die bonen gewoon waar ze zijn. En wat hoort er bij zo’n mooi likeurtje (behalve een doos bonbons). Een lekker boek.
en dat is dus weer iets dat op mijn lijf geschreven lijkt!
De afgebeelde fles staat hier op de plank; lekkúúúúr!
En het boek “Dwaalsporen” van Henning Mankell ligt hier op tafel; spannúúúúnd!
Maar ik ga die eigengemaakte likeur zeker proberen en dan doe ik het terug in de Marakesh-fles; even opletten!