Heerlijk van die schotels waar alles tegelijk in klaargemaakt wordt. Wij kozen voor onze favoriete gietijzeren pan maar je kunt het net zo goed in een ovenschaal doen.
We beginnen met een laag plakjes aardappel. Die hebben we even vijf minuten gekookt. Peper en zout erover en dan in stukken gesneden tomaat, rode (zoete) paprika, sjalotjes (ook in stukjes) en tenen knoflook. En die hoef je niet te pellen. Ook nu weer wat peper en zout en een scheutje olie erover en een klein beetje witte wijn.
Dan neem je wat scherpe, liefst grove, mosterd en dat verdun je een beetje met witte wijn. Niet teveel. Vervolgens smeer je daar de kippendijen mee in.
De oven mag op 180 graden en je kunt de schotel er direct inzetten. Voorverwarmen niet nodig.
Afhankelijk van de dikte van de kip gaat de schotel 50-60 minuten de oven in.
Natuurlijk kun je ook drumsticks of kipfilet kiezen.