Ik noem het Kip met rode pesto. Je mag het ook een Italiaanse kipschotel noemen. Ik vind alles best. Wij maakten het met kippenbouten maar filet of dijen kan natuurlijk ook prima. Dan is de tijd in de oven wel wat korter. Dit waren nogal stevige en grote kippenbouten en die mogen wel een uur in de oven. Dijen en filet gaan 35-45 minuten in de oven die in alle gevallen op 180 graden staat. Het is een kleurige schotel. Om helemaal vrolijk van te worden. Je maakt hem als volgt:
Ingrediënten voor 2 personen:
2 kippenbouten (of dijen of filet)
een klein potje rode pesto
een kleine rode paprika in grove stukken
een stuk of tien kleine tomaatjes
een flinke eetlepel zwarte olijven (wij gebruiken taggiasche olijven)
een eetlepel kappertjes
een paar tenen ongepelde knoflook
een scheut witte wijn
olie om de schaal in te vetten
een paar klontjes boter
Smeer de kip in met de rode pesto. Eventueel mag er ook wat zout over want rode pesto is niet zo zout van zichzelf. Vet de ovenschaal in met olie. Doe de kip in de schaal en daarop en daarnaast de rest van de ingrediënten. Er mag een scheut droge witte wijn in de schaal en als je dat niet wilt is een klein beetje bouillon ook prima.
De schaal gaat een uur in een oven van 180 graden. Wij aten er gebakken aardappelen bij maar aardappelpuree of pasta is ook heerlijk.
Dit lijkt me een heerlijk recept voor kippenbouten met rode pesto uit de oven. Ik vind het geweldig hoe de pittige smaak van de pesto het sappige en malse kippenvlees complimenteert. De bereiding lijkt ook heel eenvoudig en snel te zijn. Ik kan niet wachten om dit zelf thuis te proberen! Bedankt voor het delen van dit geweldige recept.