Benodigdheden:
Eend van ongeveer 1,5 à 2 kg.
Twee grote flessen Schotse whisky
Spekreepjes
Fles olijfolie
Zout
Peper
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven. De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky. De glaven opdlinken en de schelven van het eerste glav oplapen.
Nog een halv glav insjenken en opdlinke.
Na een halv uui de oven opedoen om de eend te sjekken. Blandwondesjalf in de
badkamel ganaale en op de bovekant van de linkerand doen.
Nog twee glaven whiskey insjenke. De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke.
De blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen.
Deend oprape.
Deend nog es oprape en met handdoek de bwandwondesalf van deend vege. De hand ontvette met visky en de dube zalv veer oprape. Ut kapotte glazz opvege en deend terug in de hove doen.
De heend oprape en dove eers opedoen.
De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette. Opstjaan van de floer en et vet spek ondre kas vege. Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve zitte.
De vjes op de gjond zette Uide vjes djinke wande de glave sjijn ob of kabot.
Denove afsjette de oge sljuite en omvalle.
LOL – wat ik mis is het hoofdstuk over het schoonmaken van de oven. 🙂 Na de derde fles whiskey, natuurlijk.
Ha, ha… Goeie humor op zo’n fijne kooksite !!!!
‘k heb al mijn “kookmakkers” gewezen op je site met dit sublieme recept.
Alle bezoekers van je site EN voor jullie zelf:
Smakelijk 2010 gewenst!!!
Ruig.
ut wa n grood sukzezz! Wa ee hierlijk resjept.
denoge sljuite ennomvalle! Een goed nieuw jaar 🙂
Tranen in mijn ogen van het lachen! Eindelijk een goed recept om eens met whiskey te koken! Ga het gauw uitproberen! ;-))
so cute.
Lekker, ga ik ook proberen maar dan met kip.
Hilarisch!! Dit is een topgerecht, met lachsalvo’s!