De combinatie blauwe kaas en peren is en blijft onoverwinnelijk. Dit recept kan ook met andere kaassoorten gemaakt worden maar dat is toch een pietsje minder. Smoor 2 grote rode uien in stukken gesneden in wat olie. Na 5 minuutjes doe je er 2 grote handperen bij. In vieren en klokhuis eruit. Niet schillen. Bestrooi het geheel met een handje verse en kleingesneden rozemarijn. Nog even 5 of 10 minuutjes smoren. Ondertussen bak/grill je 4 karbonades, varkensfiletlapjes of kipfilets. Doe de uien/peren in een lage ovenschaal en leg er het gebraden vlees op. Nog wat verse rozemarijn en brokjes blauwe kaas erover zoveel je wilt. De hele zwik een aantal minuten onder de grill zetten.
Heerlijk met gebakken aardappeltjes, knoflooksperzieboontjes en een stevige rode wijn.
ik heb peren en kip in huis.
ik verzin een kleine variatie op je recept/
mjammie
Een heel goed alternatief Karin. Wij hebben wel de peren in acht stukken gesneden want ze zijn nogal groot op dit moment. Het is een zalige combinatie.
Gisteren dit recept gemaakt. Een schot in de roos. We hebben zitten smullen.
Heeft u dat ook wel eens koop je een paar keer van die heerlijke perziken waar van je het sap van je ellebogen moet likken. En dan een eens heb je goed ogende perziken met het kenmerk van rouwe aardappelen. Nu eten wij dit recept nogal eens en noemen het dan ook altijd “K met P”. Direct nadat ik merkte dat de perziken zo hard waren heb ik inplaats van peren deze perziken gebruikt. Tijdens het stoven werden ze goed eetbaar en we hebben er heerlijk van gegeten. En de naam “K met P” hoefden we ook geen geweld aan te doen.
@Henk. Als je ooit perziken gegeten hebt in Zuid Frankrijk en dan in september, tja, dan wordt het nooit meer wat met onze perziken hier.
Maar soms kom je toch wel van die heerlijke perziken tegen.