Je zou natuurlijk kunnen besluiten om een kaasbrood kaascake te bakken. Weer eens iets anders dan dat voorgebakken brood uit de supermarkt en zo klaar. Oven op 180 graden. Meng 300 gram bloem met 1 eetlepel en 2 theelepels bakpoeder, 1,5 theelepel zout en 1 halve eetlepel heel grofgemalen drie kleuren peper. Die peperkorrels kun je ook zelf even wat fijnstampen. Maak van dit geheel een luchtig beslag met 2,5 deciliter melk, 2 grote losgeklopte eieren, 1 theelepel scherpe mosterd, een ons geraspte oude kaas en een flinke eetlepel gesmolten boter. Doe het geheel in een ingevette springvorm van 20 cm en zet het 45 minuten in de oven. Even prikken met een mes om te kijken of het goed gaar is.
De variatie met kleingesneden zongedroogde tomaatjes en olijven erdoor moet ik nog proberen.
Lekker bij een kop soep.
Varieer vooral met andere kaassoorten.
Er gaat niets boven zelfgebakken brood/cake
Elk recept is dan ook van harte welkom.
‘Meng 300 gram bloem met 1 eetlepel en 2 theelepels bakpoeder’
Eh…1 eetlepel wat?
Allemachtig Brechtje. Nu moet ik toch echt even gaan zoeken. Ik kom erop terug!
Belofte maakt schuld, ook na 5 jaar 😉 Net je recept gevonden, maar idd: 1 eetlepel watte?
Tja, was het vergeten te melden maar gewoon precies wat er staat. 1 eetlepel bakpoeder en ook nog 2 theelepels erbij. Je kunt natuurlijk ook zeggen, 1,5 eetlepel bakpoeder.
Is ’t soms die eetlepel gesmolten boter?
Ik heb het even afgewogen voor degenen die moeite hebben met maten van eetlepel, theelepel en zo:
– bakpoeder is in totaal 20 gram,
– zout is 10 gram,
– peper is 4 gram,
– boter is 25 gram, maar ik het 30 gram genomen.
Aangezien ik allergisch ben voor mosterd, heb ik een halve zeer fijn gesneden ui genomen.
Top Rudolf. En wat een goed idee van die ui.