De zomer is bij uitstek geschikt om groente op kamertemperatuur te eten. Wortelsalade hoef je niet altijd van rauwe wortel te maken maar is ook op deze manier heel erg lekker. Niet vanuit de ijskast op tafel maar op kamertemperatuur dus. We hebben het hier over bospeen maar je kunt natuurlijk ook wortels van een andere kleur nemen. En met pastinaak is deze salade ook erg lekker.
Snij 750 gram bospeen in de lengte door. Dikkere wortels snij je in vieren. Maar dunne plakjes mag natuurlijk ook. Rooster 2 theelepels komijnzaadjes en stamp ze in de vijzel fijn of neem 1,5 theelepel gemalen komijn (djinten). Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels citroensap, 4 theelepels basterdsuiker, de komijn, wat peper en zout en 2 heel fijngesneden knoflooktenen. Kook de bospeen zo’n 3 tot 4 minuten. Afgieten en als ze nog warm zijn de dressing erdoor mengen. Versieren met een beetje groen.
Dat is een lekker zomers alternatief!
en wat er het beste bij te eten zij deze kookkleurblinde?
zij wordt Zei maar dat begrepen jullie al.
Vis is heel lekker hierbij. Wat mij betreft graag gebakken vis en kleine krieltjes.
oh, lekker….worteltjes. Ben ik zo dol op. Dit klinkt ook weer heerlijk. volgende week. Bospeentjes.