Oven op 230 graden (hoog). Snij vier plakken bacon in hele kleine stukjes en bak ze knapperig. Schep ze in een schaaltje en roer er 100 gram paneermeel (of zelfgemaakte broodkruimels), de rasp van 1 citroen en twee eetlepels heel fijngesneden krulpeterselie doorheen en wat peper. Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en smeer in met boter. Scholfilet op de folie en dan het korstmengsel erover verdelen. Klein beetje aandrukken en de oven in. Afhankelijk van de dikte van de vis heeft het zo’n 7 tot 10 minuten nodig. De vis gaart nog even door als je het uit de oven haalt dus kom niet in de verleiding om het er langer in te laten staan.
Misschien een totaal overbodige tip maar ik gooi hem er toch achteraan. Waar laat je zo’n grote hete bakplaat als je de vis uit de oven wilt halen? Ik maak altijd een stuk van de aanrecht of keukentafel vrij en leg daar vooraf twee grote onderzetters op. De bakplaat kun je dan makkelijk neerzetten om de vis er op je gemak af te halen en op de voorverwarmde borden te doen.
ziet er zo raar uit deze spelfout? “fel aluminiumfolie”
Ik neem aan dat je die nu zelf ook ziet?
San
Dank je San. Ik had het nog niet gezien. Wat een rare fout is dat! Ik ga hem snel corrigeren.
Ik heb het recept vandaag gemaakt met hele schol ipv filet. Klein kwartier in de oven, donkere kant onder en een extra klontje boter bovenop. Smaakte uitstekend. Dank voor je recept.