Al een tijdje liep ik te denken aan een curry met pompoen. Dat leek mij lekker. Ik wilde hem graag in de slowcooker maken. Bij het rondneuzen op internet zag ik heel veel verschillende hoeveelheden en tijden. Kortom, de hoogste tijd om zelf iets te bedenken. Je kunt deze curry in de slowcooker maken, zoals ik dat deed. In de gewone pan is natuurlijk ook altijd een optie. Eerst maar eens de ingrediënten voor twee personen.
400 gram pompoenblokjes (ik had zo’n zakje voorgesneden pompoen)
200/250 gram kipblokjes
Een pakje of blikje kokosmelk van 200 ml
Een flinke eetlepel currypasta (ik had rode)
Een eetlepel (bruine) suiker of goela djawa (ik had vloeibare goela djawa)
Twee eetlepels vissaus
Eerst de kokosmelk, currypasta, suiker en vissaus in de pan en goed door elkaar roeren. De pompoen en kip erbij en goed omscheppen.
Dan de tijd van de slowcooker. Ik zette hem vier uur op hoog. Dat bleek achteraf best een beetje veel. Na drie uur was alles goed gaar dus toen heb ik hem op laag gezet. Je kunt hem dan ook op warmhouden zetten. Je weet dat alles gaar is als de pompoen heel zacht is geworden. Kwestie van met een vork even prikken. Volgende keer mag het iets korter.
Doe je het in de pan dan heeft het hooguit 20/25 minuten nodig.
En wat ik ook anders doe de volgende keer is de curry. Ik nam deze keer rode curry en in tegenstelling tot wat je zou denken is dat niet de pittigste. Het mag van mij iets pittiger. Dan kun je zelf aanpassen door er iets heets doorheen te roeren maar je kunt ook een groene of gele curry kiezen.
We aten het met rijst. Zet een schaaltje met partjes limoen op tafel zodat iedereen naar zijn eigen smaak een kneepje limoensap over de curry kan knijpen.