Een heerlijk voorgerecht of koele lunch voor warme dagen. Zorg voor een pond goede rijpe tomaten en snij die in kleine blokjes. Meng die met 1/4 theelepel zout, een 1/4 theelepel zwarte peper, 2 of 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico en 1 eetlepel witte wijnazijn.
Even proeven en als de tomaten niet zo zoet zijn als ze lijken mag er een theelepel suiker door. Naar smaak (hoeft niet) wat fijngesneden basilicum en platte peterselie erbij.
Laat een uurtje staan zodat de smaken kunnen intrekken. Snij een ciabatta in de lengte door de helft en vervolgens in stukken van 10 cm. De snijkant even roosteren in de koekenpan en daarna insmeren met een teen knoflook.
Vlak voor het serveren schep je de tomaten op de ciabatta en maakt het af met heel dun in ringen gesneden rode ui.
Nog uit te breiden met heel fijngesneden zwarte olijven en kappertjes indien gewenst.
ah meissie dit wordt het voorgerecht bij de machtige coq au vin van morgen.
wedden dat ze daarna geen puf meer hebben?
hmmmmm lekkerrrrrrrrr!
Zocht van het weekend nog snel wat voor een ‘breibarbecue’ en dit werd het. Man, ze vraten hun vingers erbij op!!!