Stevig hapje is dit dus het recept is voor vier kleine glaasjes of potjes. Net genoeg na een behoorlijke maaltijd. Het is eigenlijk een grote bonbon zonder buitenkant. Je kunt het een dag van te voren maken.
Snij 30 gram stemgember (bolletjes uit een pot) in piepkleine stukjes. Doe een eidooier in een kom en zet die kom op een pan zacht kokend water. Dooier drie minuten goed kloppen met twee eetlepels van de gembersiroop. Ondertussen heb je 100 gram heel donkere chocola gesmolten. Haal de kom met ei/gember van het vuur en schep er de gesmolten chocolade door en nog twee eetlepels gembersiroop, 150 gram crème fraîche en de fijngesneden stukjes gember.
In glaasjes doen en garneren met nog een fijngesneden bolletje gember.
Als je niets van gember moet hebben dan zou ik er maar niet aan beginnen.
Note aan zelf: volgende keer eens proberen met Amarenekersen.
heerlijk was het, maar machtig! zoals je zegt: een bonbon zonder buitenkant.