Worteltjes, Peentjes, Bospeentjes, Bosworteltjes. Wat je ook zegt, er is altijd wel iemand die ze anders noemt. Word ik soms wel een beetje moe van. Als geboren en getogen Rotterdammers mogen wij Peentjes zeggen.
Met grote dikke wortelen maken we Wortelen met macadamianoten en sjalotjes of Wortelen in marsalawijn of Franse wortelen.
Maar die mooie dunne Bospeentjes smoren we in boter en bestrooien we met peterselie.
Heerlijk bij vis. Wij hadden een prachtig stuk Zonnevis en DeMan besloot om dat simpel te bakken in de roomboter en er verder niets mee te doen. Ja opeten natuurlijk.
Erbij deze Bospeentjes. Neem zo’n 150 gram per persoon. Snij ze in plakjes en doe ze in een brede lage pan. Water erbij zodat ze net niet onder staan.
Paar flinke klonten boter en dan deksel erop. Zo’n 10/15 minuutjes zachtjes smoren. Deksel eraf en nog even de rest van het water verdampen en een beetje karamelliseren.
Heel fijngesneden peterselie erdoor, mooi stuk gebakken vis, aardappelpuree en een fijn glas witte wijn. Een prachtige maaltijd.
Heerlijk! Dit is mijn manier van worteltjes eten.
En dan het liefst met een romige aardappelpuree.