Wat dacht je van Cavolfiore con Olive Verdi e Pomodoro. Klinkt toch niet gek. En dat is het ook niet. Bloemkool met groene olijven en tomaten. Bloemkool gaat wonderlijk goed samen met olijven in alle kleuren. Omdat er in deze schotel ook stukjes tomaat gaan is de combinatie met groene olijven erg mooi.
Snij een hele bloemkool in roosjes en kook die beetgaar. Afgieten en even apart zetten. Snij twee uien fijn en smoor die in wat olijfolie (grote hapjespan want de bloemkool gaat er straks bij) tot ze beginnen te kleuren en doe er dan de bloemkoolroosjes bij en een stuk of 20 groene olijven die in vieren gesneden zijn.
Omscheppen en veel verse zwarte peper erover. Na een paar minuten schep je er blokjes tomaten erdoor. De tomaten (zo’n 250/300 gram) zonder zaadjes en in kleine blokjes gesneden.
Even doorwarmen. Eten met kruimige aardappeltjes, stukje vlees en jus. Maar ook niet te versmaden met pasta en verse parmezaan.
Volgende keer dat ik het maak zal ik niet vergeten om er een foto van te nemen. Echt, heus waar beloofd.