Eén van mijn favoriete dingen op een BBQ is een stuk schuin afgesneden stokbrood insmeren met olie en op de grill leggen. Als de ene kant bruin is dan omdraaien en op de bruine kant een klein puntje geitenkaas, brie of camembert leggen. Je begrijpt wat er dan gebeurt. De kaas smelt en met een gegrild tomaatje erbij is dat een delicatesse.
Kip leggen we natuurlijk alleen op de BBQ als het al gaar is. Koken dus die poten of drumsticks en pas daarna marineren. En we mogen af en toe best een beetje ongezond doen want tenslotte zitten we toch al aan de kruidenboter en sausjes. Dus vraag ik aan de slager of hij een onsje of twee katenspek (voor op brood) wil snijden en dan wat dikker dan normaal. Heerlijk zo’n plakje op de gril erbij en zeker samen met een dikke plak ananas ingesmeerd met honing en olie. Fruit is trouwens ook prima te grillen. Probeer eens een halve peer en uiteraard met de snijkant naar beneden.
Maar dat stokbrood met die kaas ……. mmmmm vanavond weer.