Vooral de combinatie avocado, gorgonzola en rozemarijn maakt dit bijzonder. Maar de rest mag er ook zijn.
Meng 4 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel limoensap en 3 eetlepels droge witte wijn. Pers hier twee teentjes knoflook boven uit en snij vervolgens de naaldjes van een 1/2 zakje (15 gram) rozemarijn heel fijn alsmede een klein bosje bieslook (twee eetlepels) en doe dit door de marinade. Snij een avocado in dunne plakjes en leg die in een schaal (of op een bord). Schenk de marinade erover en laat minimaal een uur staan. Je kunt dit ook al ’s ochtends maken en pas ’s avonds verder verwerken.
Sla op de borden (wij deden dat hier niet), avocado erover, gorgonzola in blokjes erop en de marinade verdelen over de salades. Croutons erop en eventueel wat walnoten en klaar is het voorgerecht. Als je het voor twee personen maakt is het een geweldige lunch.
lekker. die gaan we printen, proberen en bewaren.
ja, dat was heel heel lekker, ga ik zo ook maken, want toch alles in huis en zin in lekkere dingen. 🙂