Zoals je op de foto kunt zien maakte vriendin deze aarbeienterrine in laagjes. Al smullend kwamen wij tot de conclusie dat je het net zo goed direct door elkaar kunt roeren en in één laag maken. Wel zo makkelijk en net zo lekker. Week 6 blaadjes witte gelatine. Meng 200 ml zoete witte (bubbeltjes)wijn met 3-5 eetlepels aardbeiensiroop. Van een pond aardbeien snij je 350 gram in kleine stukjes. Smelt de gelatine zachtjes in een pannetje en roer dat door de wijn/aardbeiensiroop samen met het sap van een limoentje, 125 gram mascarpone, 300 gram volle yoghurt en 50 gram suiker. Doe daar de aardbeien door. Neem een cakeblik en doe daar plastic folie in (kan ook in een diepe schaal). Stort de hele zwik erin en laat goed opstijven. Minstens 4 tot 5 uur maar een nacht in de koelkast mag ook. Vlak voor het serveren pureer je de overige 150 gram aardbeien met 2 eetlepels suiker. De terrine op een mooie schaal en de aardbeiensaus erover. Het is echt heel lekker. Wil je het nog romiger maken dan draai je de hoeveelheden mascarpone en yoghurt gewoon om. Dat is wel zo handig want mascarpone zit over het algemeen in bakjes van 250 gram.
Sjemig das pas lekker zeg … Hebben jullie nog een stukje over?
lijkt mij erg moeilijk om te maken ga het toch proberen
Lieve Aicha !
Wat leuk om jou hier te zien. Misschien hoogste tijd dat je eens een lekker Turks recept op papier zet !
Dit was een toptoetje. Ik had geen aardbeiensiroop voor handen en heb er cranberrysiroop ingedaan,. Groot succes! Zeker maken.