Wij aten overheerlijke kip in witte wijnsaus met veel knoflook en crème fraîche met als bijgerecht mosterdaardappels uit de oven en sperziebonen. En als ik dat vertel wat hoor ik dan? Of ik het recept van die mosterdaardappels alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft snel wil plaatsen.
Geen kip die naar die kip vraagt. Geen haan die daarnaar kraait. Nou, die kip komt heus ook nog. Maar goed, doen we eerst de aardappels.
De mosterdaardappels kun je net zo sterk maken als je wilt. Kwestie van meer of minder mosterd erdoor. Sterke mosterd moet je hebben want mosterd verliest wat van zijn kracht als je het gaat verwarmen. De foto is van voor het moment dat ze de oven ingaan. Maar dat begrepen jullie waarschijnlijk wel.
Als ze eruit komen zijn ze heerlijk knapperig bruin.
Voor twee personen:
Een pond vastkokende aardappelen schillen en in pinkdikke plakken snijden. Kook de plakken 5 minuten en giet ze af in een vergiet. Goed uitlekken.
Snij wat verse kruiden fijn (bieslook, peterselie). Je kunt overigens ook kiezen voor gedroogde kruiden. Doe de aardappelplakken in een ovenschaal. Meng een flinke dikke eetlepel crème fraîche met een deciliter slagroom, de kruiden en een eetlepel (of iets meer) sterke mosterd.
Schep dit voorzichtig door de aardappelen. Oven staat inmiddels op 190 graden en daar mogen ze 40 minuutjes in tot ze lekker bruin zijn.
Heerlijk bij vis maar eigenlijk kan het overal bij. Lekker pittig en door de room toch ook zacht.
Zoals gezegd aten wij het bij kip in witte wijnsaus. En wat dronken we erbij?
Een dikke vette rode wijn. Zo eigenwijs zijn we dan ook wel weer.
Klinkt heerlijk, ga ik zeker maken, wat heb je toch een lekkere recepten. Ik krijg er trek van!
Bedankt voor je inspiratie!
Enne, ik ben wel benieuwd naar je recept van de kip. Klinkt ook lekker….
Lijkt me heerlijk. Ik heb je recept bewaard en ga dit zeker op korte termijn maken.
Ik vind je blog heel erg leuk!!
Heerlijk, die aardappels. Ik ga het zeker maken. Ik zou ook heeeeeel blij zijn met het recept van de kip.
Dus als je die met ons wilt delen, veel dank.
hartelijke groeten
Anne.
Oeh klinkt lekker! Ik heb nog nooit mosterd bij mijn aardappeltjes gehad. Dit ga ik een keer proberen.
Ik zou graag het kip recept
Net gegeten, zag er prachtig uit en smaakte heerlijk!
Klinkt goed id denk ook lekker bij de bbq en nu wachten op de kip