Nee, geen Mexicaanse griep. Nog niet althans. Wel snufverkouden en dus beetje zielig. Als ik verkouden ben heb ik altijd trek in pittige dingen en geen zin om te koken. In dat geval is deze Nasi ideaal. Ook handig voor na een dag hard werken.
Natuurlijk hebben mensen met een drukke baan altijd gekookte witte rijst in de vriezer. Die haal je er ’s morgens uit. Want de rijst moet koud zijn en dus niet net gekookt en nog warm.
Ik maak snelle nasi altijd met gehakt. Je begint met het gehakt rul te bakken in grote hapjespan. Dan Nasigroente erbij. Gewoon zo’n kant en klaar zak. Thaise of Cambodjaanse wokgroente zijn ook lekker. Nasimix erdoor. Ik vind “natte” mixen altijd het lekkerst en niet zo’n gedroogd zakje wat je eerst moet weken. Haal een goeie mix bij de toko. Zorg dat je er altijd een paar in huis hebt. Beetje sambal en/of ketjap naar smaak en even roerbakken tot de groente geslonken is.
Rijst erdoor en opwarmen. Klaar!
In een jolige bui wil ik er nog weleens fijngesneden augurkjes en/of wat pindasaus bijdoen.
Hatsjoe!
nat dus.
sterkte cornette.
SNEL beter worden, hoor!!! Leuk, zo’n snelle Nasi… maar we zijn meer van je gewend! …Hatsjoe!!! (Pfff… tja)